Image
Image

REKONSTRUKCIJA I OPREMANJE DJEČJEG VRTIĆA U OBROVCU

Dječji vrtić u Obrovcu pohađa 71 dijete, a u njemu je zaposleno 15 djelatnika. Grad Obrovac je vrtiću pružio stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga i prijavi na natječaj raspisan u sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. godine u sklopu Mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Nakon potpisa ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Grad je nastavio pružati daljnju podršku i u provedbi projekta. Sveukupna vrijednost projekta iznosi 6.500.000,00 HRK, a iznos dobivene potpore je 5.482.508,56 HRK od čega je 4.660.132,28 HRK iz proračuna EU, a 822.376,28 HRK iz proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta bio je rekonstrukcija i opremanje Dječjeg vrtiću u Obrovcu, jedine ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Obrovca. Ovim projektom se u potpunosti renovirala zgrada dječjeg vrtića u Obrovcu kako bi bila sigurna i udobna za boravak djece. To uključuje cjelokupnu energetsku obnovu zgrade vrtića, zamjenu unutarnje i vanjske stolarije, rekonstrukciju sanitarnog čvora te nabavku nove opreme. Također se uredila i opremila kuhinja.

Projektom su se značajno poboljšali uvjeti rada u vrtiću te su djeca dobila bolje uvjete boravka, kvalitetnije i raznovrsnije usluge programa i opreme koju koriste. Također se postigla veća sigurnost boravka i rada sa djecom. Realizacijom ovog projekta uskladili su se prostorni i tehnički uvjeti predškolske ustanove u skladu s propisanim Državnim pedagoškim standardom. Poboljšavanje uvjeta u dječjem vrtiću rezultiralo je spomenutim boljim uvjetima boravka i kvalitetnijim radom sa djecom čime se postiglo poboljšanje temeljnih usluga u smislu podizanja standarda organiziranje njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece.