Image
Image

Novosti

Čestitka za Dan državnosti

Svim građankama i građanima Grada Obrovca i Republike Hrvatske čestitamo Dan državnosti - 30. svibnja, esimbol hrvatske samostalnosti i suverenosti.

Zrmanja Adventures Festival

Nakon duge dvogodišnje stanke uzrokovane Covid-19 virusom vraća nam se poznati Zrmanja Adventures Festival. U organizaciji Riva Rafting Centra i TZ Grada Obrovca festival će se održavati od u Obrovcu od 25.07.2022.  do 31.08.2022.

Discipline u kojima možete sudjelovati su:

  • Vaterpolo
  • Stand up paddle
  • Plivanje
  • Skokovi u vodu
  • Košarka
  • Trail
  • Kayak

Prijavite se, zabavite i osvojite vrijedne nagrade.

SRETNO!

Više o samo festivalu možete saznati na linku:

https://zrmanjaoutdooradventures.com/

https://www.facebook.com/zrmanjaadventures

Nastavak radova na izgradnji vodovoda u Kobljanima (Kruševo)

Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovoda u Kobljanima (Kruševo) koji obuhvaća Klance, Brkiće, Mariće i Šoše.

Grad Obrovac je u svrhu realizacije ovog projekta izradio projektnu dokumentaciju i ishodovao građevinsku dozvolu, a potom je projekt nominiran za EU financiranje. Projekt se sufinancira iz NPOO i proračuna Grada Obrovca, a ukupna vrijednost investicije iznosi 8,5 milijuna kuna.

Konačnim dovršetkom cjevovoda, vodu bi trebalo dobiti blizu 100 domaćinstava, a dosada je obavljeno  oko 50% predviđenih radova.

POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI OBROVAC

U petak, 27. svibnja 2022. godine naši predškolci su posjetili Osnovnu školu Obrovac. Posjet školi ostvarujemo kao dio suradnje vrtića i škole kako bi pomogli djeci pri prelasku iz predškolskog u školski sustav. Djeca su tako imala priliku razgledati unutrašnjost škole, vidjeti školske klupe te se upoznati s budućim učiteljem kojem su kao poklon donijeli uvezane crteže na kojima su prikazali svoje viđenje škole i novog učitelja.
Ovakvi susreti i druženja svakako će pridonijeti da predškolci budu sigurniji i spremniji te s veseljem krenu u prvi razred.

View the embedded image gallery online at:
https://www.obrovac.hr/novosti#sigProIde1400df991

Dan grada Obrovca

Svim žiteljima Grada Obrovca čestitamo
Dan Grada i blagdan Sv. Josipa, nebeskog zaštitnika.

Gradonačelnik i Gradsko vijeće

Svečano uručeni Ugovori o dodjeli financijskih sredstava

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić svečano je uručila Ugovore o dodjeli financijskih sredstava gradovima Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini.

Ugovori su potpisani 19.svibnja.2022.godine sa 25 gradova među kojima i grad Obrovac koji je ostvario financijsku potporu u iznosu od 247.500,00 kn. Time je olakšano financiranje dječjeg vrtića od strane grada Obrovca, a projekti poboljšavanja uvjeta boravka djece nastavljaju se i dalje.

Više na linku:   https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/svecano-uruceni-ugovori-o-dodjeli-financijskih-sredstava-gradovima-za-odrzavanje-i-razvoj-predskolske-djelatnosti-u-2022-godini/6507

MEDITERANSKI SIMPOZIJ „DANI HRVATSKIH KRŠKIH PAŠNJAKA“

Pod pokroviteljstvom Grada Obrovca 22. listopada 2021. u 10,00 sati u Domu kulture u Obrovcu održat će se Mediteranski simpozij “DANI HRVATSKIH KRŠKIH PAŠNJAKA“ pod naslovom „Uloga i važnost krških pašnjaka u razvoju ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom Kršu“.

Ovogodišnji međunarodni mediteranski simpozij organizira se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Europskim udruženjem za stočarstvo (EAAP) i Međunarodnim centrom za visoke studije Mediterana (CIHEAM).

Tema ovogodišnjeg simpozija je: „Uloga i važnost krških pašnjaka u razvoju ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom Kršu“ a organiziran je u pet glavnih sesija:

1) Načela i preporuke održivog gospodarenja pašnjačkim resursima u krškom području Hrvatske;

2) Regulativa, status i mjere poljoprivredne politike vezane za krško područje republike Hrvatske;

3) Izviješća županijskih predstavnika udruge „Hrvatskih krških pašnjaka“ o stanju pašnjačkih resursa i stočarskoj proizvodnji;

4) Izložba autohtonih poljoprivrednih proizvoda s hrvatskog Krša;

5) Okrugli stol na predložene teme, zaključna razmatranja i konferencija za medije.

Sudionici simpozija će imati priliku prisustvovati vrlo atraktivnom znanstvenom i stručnom programu u pet različitih područja u kojima je simpozij planiran. Veliki broj predavanja, okruglih stolova i rasprava o najnovijim i relevantnijim dostignućima istraživanja u području znanosti o životinjama i upravljanju prirodnim pašnjačkim resursima, kao i svim relevantnim problemima koji zaokupljaju poljoprivredne proizvođače na hrvatskom Kršu. „Dani Hrvatskih krških pašnjaka“ je simpozij koji pruža jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i iskustava među poljoprivrednim proizvođačima, kao i znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske i zemalja Mediteranskog bazena.

Više o simpoziju možete doznati na facebook stranici  Hrvatskih krških pašnjaka.