Image
Image

Pučko otvoreno učilište Obrovac

Pučko otvoreno učilište Obrovac je kulturno-obrazovna javna ustanova koja programe rada realizira kroz knjižničnu, muzejsku, galerijsko-izložbenu djelatnost, te kroz organiziranje kazališnih, glazbenih, filmskih i drugih kulturno umjetničkih programa.
U sastavu Pučkog otvorenog učilište Obrovac djeluju Knjižnica i čitaonica te Zavičajni muzej.

Adresa: Trg dr. Franje Tuđmana 2, 23450 Obrovac

Telefon: 023 689 061

Telefaks: 023 689 140

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ravnateljica: Marina Brkić

O KNJIŽNICI

Knjižnica i čitaonica Obrovac je osnovana 1964. godine, a 1986. godine je preseljena u novoizgrađeni prostor Doma kulture gdje se nalazi i danas. Za vrijeme Domovinskog rata prostor i knjižnična građa su devastirani, a zahvaljujući angažmanu Gradske knjižnice Zadar, te brojnim donacija knjiga i opreme iz Hrvatske i inozemstva, knjižnica je ponovno otvorena u ožujku 1996.godine. Knjižnični sadržaji za djecu i odrasle smješteni su u zasebnim, ali međusobno povezanim prostorima, kao i prostor za studijski rad u kojem je smještena zavičajna zbirka s 87 naslova.
Tijekom godine, osobito za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige, priređuju se kazališne predstave, predstavljanja knjiga i susreti s književnicima.

O MUZEJU

Zavičajni muzej je osnovan 1975. godine. Svojim zbirkama nastoji afirmirati bogatu kulturno-povijesnu baštinu i prirodoslovno bogatstvo područja na kojem djeluje. U stalnom postavu izložena je etnografska i prirodoslovna građa.
Stalni postav etnografske zbirke prikazom narodne nošnje, obrade tekstilnih niti i tkanja, izrade i ukrašavanja drvenih i glazbenih instrumenata, inventara „vatrene kuće“ i keramičkih proizvoda objedinjuje tradicionalni način života šireg obrovačkog područja obilježenog stoljetnom usmjerenošću stanovnika na stočarstvo i zemljoradnju.
Stalni postav prirodoslovne zbirke pod nazivom Tragom mladog Brusine obrovačkim krajem, fotografijama, tekstom, nacrtima i fotografijama špilja te izložbenim primjercima kopnenih puževa i riječnih rakova prikazuje znanstveno putovanje i istraživanje šireg obrovačkog područja tada mladog prirodoslovca Spiridona Brusine (1845.-1908.) davne 1863., koje je rekonstruirano prema njegovim bilješkama. Posebno mjesto u postavu zauzimaju primjerci Brusinine zaklopnice, kopnenog puža čije je veliki broj Brusina našao na Oblom kuku. To je ujedno i endemični puž obrovačkog kraja.

Adresa: Stjepana Radića 8, 23450 Obrovac

Kontakt Telefon: 023 689 375
Telefaks: 023 689 140

Voditeljica: Marina Jurjević

 

FINANCIJSKA TRANSPARENTNOST

JAVNA NABAVA

OBAVIJEST O NAČINU I UVJETIMA OSTVARIVANJA PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMA

grb2


Ispis